Vul uw zoekopdracht in >

Ons team

IVT is in 1993 gestart door Gerda de Leeuw. Zij wordt ondersteund door haar partner Bouke Veltman. Ilse Veltman werkt sinds 1995 bij IVT als trainer en coach en Willem Roelink begeleidt opstellingen in samenwerking met Gerda de Leeuw.

 

Sinds 2021 is Renate Kelderman verbonden aan IVT. Zij is gespecialiseerd in Safe en Sound Protoco (SSP) en de polyvagaaltheorie van dr. Stephen W. Porges. Debbie Roozeboom is sinds 2021 onze ondersteuner, ons eerste aanspreekpunt. Anneloes van Berkum en Ellen Hemmer zijn sinds 2022 verbonden aan IVT als trainers van de workshop ‘Wie ben ik?’ Zij werken ook met het Samen Anders Zorgen (SAZ) gedachtegoed. Ineke Tieltjes is sinds 2022 verbonden aan IVT als trainer van ‘De kunst van het zorgen en loslaten’ voor mantelzorgers.

 

Op de achtergrond zijn ook Nel van Doorn en Corta Wouda actief. Nel verzorgt de bloemen en de lunches. De registratie en financiële administratie wordt geregeld door Corta.

We werken we samen met verschillende partners:

 

Laurens Veltman - Digital Awareness en Inner Experience
Petra van de Kop -  Kop&Co
Chiene Hulst -  Vertrouwenswerk en coaching en Bedrijfsmaatschappelijk werk Anno-Nu
Ivo Platvoet -  IP Training en Coaching 
Heidi de Jong -  Jong en veer, Mantelzorg in Bedrijf
Marcel Garritsen -  Catena
Patricia Lucas - Precies werkt
Dineke van der Wal -  PPadvies
Annika van der Veer - Verbinding en Kracht
Guido Dresmé - Anthus 
Anki Bosman -  Basiskracht
Wout Elzinga -  Haptotherapie 
Marianne Kok 
Heidy Stevens  - Youbloom
Frederik Jansen 

Gerda de Leeuw

Als trainer, coach en ontwikkelaar heb ik in 1993 IVT Centrum voor Ontwikkeling opgezet. Na dertig jaar doe ik dit werk nog steeds met veel compassie.


Ik ben ooit mijn loopbaan begonnen als chemisch analiste en was later manager in de volwasseneneducatie. In die tijd heb ik veel cursussen ontwikkeld voor volwassenen. Daarnaast studeerde ik chemie, maatschappelijk werk en bedrijfskunde. Verder heb ik minder reguliere opleidingen gevolgd, waaronder organisatieopstellingen, familieopstellingen (Hellingermethode) en een opleiding opstellingen op basis van Meergenerationele psychotraumatologie (Franz Ruppertmethode). De laatste jaren heb ik vooral geleerd van Janina Fisher en Stephen W. Porges (de polyvagaaltheorie).


Vanuit deze opgedane kennis heb ik, samen met Renate Kelderman, twee boeken geschreven over mijn werkwijze waarin alles samenkomt wat ik in dertig jaar IVT heb ontwikkeld:

  • ‘Je eigen route lopen in je leven’ (2022)
  • ‘Leergang IVT-methode, 7 stappen route gecombineerd met de polyvagaaltheorie voor professionals’ (2022).

Eerder schreef ik ook:

  • ‘Ik maak het verschil’ (2011), samen met Petra van de Kop.
  • ‘De kunst van het zorgen en loslaten’ (2009), samen met Gerda Wessels
  • ‘Ontwikkeling van zelfsturing’ (1999)

In mijn werk kan ik met zeer veel verschillende mensen contact maken op een ontspannen en liefdevolle manier, waarbij ik vaak tot de kern weet te komen. Ik gebruik confrontatie op een zachte, heldere wijze en deelnemers herkennen dit. Ze vinden me warm en zorgvuldig. Het geeft mij energie om mijn kennis en mogelijkheden op anderen over te brengen. Ik zie mensen ontspannen, bewegen en gaan doen wat ze willen doen.


De komende jaren wil ik professionals opleiden om te gaan werken met de IVT-methode. De visie van IVT is worden wie je bent om te doen wat je kunt! Ik geloof dat we met elkaar meer naar de mogelijkheden en kracht van mensen moeten kijken en dat verbinding met jezelf en met anderen beweging kan genereren om bij te dragen aan de ontwikkeling van jezelf en de samenleving, op welke manier dan ook.


Voor mij is de cirkel rond: Werken vanuit een wens, worden wie je bent en tegelijkertijd de werkelijkheid aan durven kijken. Alle delen in jezelf ontmoeten zonder oordeel. Een ontwikkelproces in 7 stappen, steeds opnieuw. Het is boeiend en verrijkend.

Bouke Veltman

Vanaf het begin van IVT in 1993, ondersteun ik Gerda op de achtergrond. Ideeën opperen, soms uitwerken, overleggen, boodschappen doen.  

Sinds IVT in Neede werkt zorg ik dat de tuin op orde is en de bezoekers hun weg kunnen vinden op ons perceel.  

In onze tuin kan iedere bezoeker op elke plek, dus overal, rondlopen als hij of zij dat wil. Er zijn geen beperkingen.  

Ik schilder en mijn stukken zijn her en der in het gebouw te zien. Soms geef ik schilder workshops.

Ilse Veltman

Sinds 1995 werk ik bij IVT als trainer en coach, zowel op de locatie in Neede maar ook in het Noorden van het land. 

 

Na de lerarenopleiding ben ik les gaan geven in biologie en scheikunde op het voortgezet onderwijs. In 1997 heb ik de opleiding voor de ZKM, zelfkonfrontatiemethode, bij prof. Hermans in Nijmegen gevolgd. Verder heb ik mijn Masterdiploma voor NLP bij het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie) behaald en bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie, School voor leven en werk) de 3-jarige opleiding en de Dromenopleiding gevolgd. Tevens bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen de opleiding Familieopstellingen gevolgd. 

 

Bij IVT begeleid ik o.a. de groepen 'Koerszoeken' en 'Effectief omgaan met jezelf en anderen'. Verder geef ik loopbaanoriëntatie en coaching. Mijn specialiteit bij IVT is de ZKM. Ik laat je met behulp van deze methode op een geheel eigen wijze, kennis maken met jezelf. Je ontdekt je kracht en zoekt met deze kracht naar handvatten om met je persoonlijke belemmeringen om te gaan. 

 

Ook begeleid ik organisatietrajecten gericht op samenwerking, ontwikkeling van zelfsturing en Talent in Beeld. Om welk traject het ook gaat, het gaat altijd over "wie ben jij" en hoe zet je dat voor jezelf en de ander zo goed mogelijk in. Waar "laat" je en waar "ga" je, en hoe neem je hier je invloed op. 

 

Als persoon ben ik helder en confronterend. Ik breng je snel in contact met de kern van de zaak en ben iemand die er met hart en ziel voor gaat. Tijdens de trajecten neem ik je mee in het kijken naar jezelf zonder oordeel, gewoon zoals het is. Je voelt het, het maakt je stil en het komt echt bij je binnen. Het inspireert je om er iets mee te gaan doen.

Willem Roelink 

Sinds oktober 2017 ben ik gepensioneerd verzekeringsarts.

 

Daarnaast ben ik actief op het gebied van coaching en het begeleiden van familie- en systeemopstellingen. Daarbij werk ik altijd “in het nu” en zorgvuldig afgestemd op en in resonantie met degene die een hulpvraag heeft ingediend. Daarbij respecteer ik hun autonomie en stimuleer ik hen die steeds op goede en bewuste wijze te nemen.

 

Vanaf 2009 word ik door Gerda de Leeuw met regelmaat gevraagd mijn intuïtief vermogen, kennis en vaardigheden in te zetten bij het begeleiden van opstellingen van deelnemers aan IVT trajecten. Vaak in workshops, maar ook individueel.
Dat levert de deelnemers vaak nieuwe inzichten op, die op positieve en krachtige wijze bijdragen in hun verdere persoonlijke ontwikkeling.


Op het gebied van het begeleiden van opstellingen heb ik de volgende opleidingen en trainingen gevolgd. De basis- en vervolgopleiding familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut Nederland. Een 9-daagse training opstellingen met symptomen en ziekte bij Stephan Hausner. Samen met Gerda een opleiding Opstellingen Meergenerationele Psychotraumatologie volgens Franz Ruppert bij Interakt in Tiel.

Ellen Hemmer

 

Mijn passie is om mensen en organisaties te ondersteunen om dichter bij zichzelf te komen. Ik geloof dat we daar een wezenlijke beweging kunnen maken naar meer ‘leven’ in plaats van ‘overleven’ en naar meer innerlijke rust, vrede en écht contact. Al vanaf dat ik jong was had ik interesse in mensen, in hun gedrag; waar komt het vandaan, wat is zichtbaar, wat is niet zichtbaar, wat wordt gezegd, wat wordt niet gezegd? Ik ben mijn professionele loopbaan begonnen als begeleider van gezinnen met complexe problematiek. Van daaruit ben ik manager geworden in de zorg en later adviseur. Daarnaast heb ik altijd mensen gecoacht. In 2013 kwam ik in contact met Gerda en IVT en dat voelde als thuis komen. Ik werkte al systemisch, maar het opstellingenwerk in combinatie met Gerda’s benaderingswijze was voor mij van grote toegevoegde waarde; zowel voor mijn persoonlijke groei als professioneel. In 2019 heb ik het loondienst-leven achter me gelaten omdat ik behoefte had om zonder teveel ‘kaders’ van een vaststaande functieomschrijving vanuit verschillende rollen dát toe te voegen wat ik te brengen heb. Sindsdien werk ik volledig vanuit mijn bedrijf, Pure Energy 2 Essence. Het contact met Gerda en IVT is altijd dichtbij gebleven. Ik ben nauw betrokken bij de ontwikkeling van ‘Samen Anders Zorgen’ en sinds kort trainer van ‘Wie Ben Ik’. Ik ervaar het als erg waardenvol om samen met gelijkgestemden iets moois naar buiten te mogen brengen. Ik woon samen met mijn man Bert in Enschede en in Haarlem.

Renate Kelderman

Mijn naam is Renate Kelderman en ik mag sinds juni 2021 IVT ondersteunen.

Ik woon in Goor en heb door ziekte helaas mijn baan als bedrijfskundig manager moeten opgeven.

De afgelopen jaren heb ik me ontwikkeld in coaching en vooral in de polyvagaalmethode.

Na een tijdje als organisatiecoach gewerkt te hebben ben ik nu op vrijwillige basis aan IVT verbonden.


Bij IVT kan ik werken aan mijn bedoeling door het mee ontwikkelen en geven van trainingen en het geven van de polyvagaalmethode.

Debbie Roozeboom

Sinds juni 2021 zorg ik bij IVT voor de administratieve en secretariële werkzaamheden.

Na mijn opleiding Fotografische Vormgeving, heb ik een aantal jaren als zelfstandig fotograaf gewerkt. Een heel mooi vak, dat ik met veel plezier en passie heb kunnen doen. Daarnaast ben ik heel wat jaren in de kinderopvang werkzaam geweest in verschillende functies.

 

De laatste jaren richt ik mij met name op administratie. Op deze prachtige plek bij IVT mag ik niet alleen de administratieve en secretariële taken op me nemen maar kan ik ook mijn creatieve kant laten zien in verschillende vormen. Deze combinatie, en het (samen)werken met de mensen hier, leert mij op verschillende gebieden veel. 

Anneloes van Berkum

De ander ontmoeten voor wie hij of zij is, vind ik een van de mooiste dingen die er is. In de openheid gezien worden en ervaren dat je mag zijn wie je bent. Samen (onder)zoeken waar je naar op zoek bent en wat je hierin tegenkomt. Begrijpen en inzicht krijgen in wat je hebt aan mogelijkheden en wat het (te) moeilijk maakt om te komen waar je wilt, vind ik een mooi proces. Met ons ‘denken’ kunnen we heel veel én we bestaan uit meer dan ons ‘denken’. Zelf ben ik hiermee ook altijd in proces, vanuit zowel de ene kant van de tafel als vanuit de andere kant van de tafel.


De ontmoetingen vinden o.a. plaats op mijn werk binnen Pactum, jeugdzorg. Hier werk ik als ambulant gezinsbehandelaar en daarnaast begeleid ik intervisie groepen van de zorgprofessionals. Ook heb ik sinds 2020 verschillende werkzaamheden vanuit het centrum IVT (vanuit de IVT methode en de polyvagaaltheorie), zoals: trainer Samen Anders Zorgen, individuele coaching, begeleider intervisie groepjes en de workshop ‘Wie Ben Ik’. Ik geniet ontzettend van het werken met deze methode en vanuit deze theorieën, voor mij zijn ze kloppend in de ontmoeting van wie we zijn en wat we willen doen.

Ineke Tieltjes 

Vanaf ongeveer 2010 kom ik regelmatig bij IVT om één van de trajecten bij Gerda te volgen. Van daaruit volgde een train de trainer bij IVT voor het geven van de ‘De kunst van het zorgen en loslaten’. Een cursus waarin mensen die mantelzorgen inzicht krijgen in hun (zorg)patronen en van daaruit gezonde keuzes kunnen maken. Zie ook www.mantelzorgenloslaten.nl 
De meeste deelnemers voelen zich gezien en ervaren meer rust na het volgen van de cursus of een individueel traject. Ik geniet ervan als kwartjes vallen en mensen de stappen zetten in de richting die zij graag willen. 
Lange tijd heb ik gewerkt in verschillende functies in de zorg en welzijnssector, waaronder jaren als mantelzorgondersteuner en trainer. Mijn eigen ontwikkeling en het doorgeven van informatie en inzichten aan anderen, gaan daarbij hand in hand. Naast diverse scholingen in de gezondheidszorg volgde ik o.a. trainingen over familieopstellingen, Handelen vanuit Rust, de Polyvagaal Theorie en recent de Sedona methode, over loslaten. Het is mijn missie om mensen te ondersteunen op hun weg naar meer rust en regie.
 

 

Individuele Trajecten

Groepstrajecten

Agenda

Ik heb een vraag