Vul uw zoekopdracht in >

De IVT-methode

 

IVT staat voor Integratieve VerbindingsTrajecten


IVT richt zich op jou als mens! Ons uitgangspunt is dat je als mens in elke situatie, bij alles wat je doet, jezelf inzet. Je bent als mens de belangrijkste schakel. Hoe kan je je kracht goed benutten zodat je vitale energie opbouwt en daarnaast ontwikkelt.


De IVT-methode is in een periode van dertig jaar praktijkvoering van Gerda ontstaan en is in die dertig jaar uitgegroeid tot wat het nu is: een krachtige methode om op een veilige manier verbinding te maken met jouw ZELF en in zijn geheel – zonder oordeel – naar jezelf en alle delen van jezelf (gezonde, vecht-, vlucht- en bevriesdelen) te leren kijken, te leren voelen wat er in jezelf gebeurt, te zien wat je denkt en hoe je je gedraagt.

Integratief wil zeggen verbindingen op alle niveaus; verbindingen van alle delen in jezelf, verbindingen buiten jezelf met anderen, verbindingen tussen de mens en zijn context. Als één ontwikkelt of verandert heeft dat invloed op andere delen binnenin of buiten. Het gaat steeds over zelfregulatie, zelforganisatie en zelfsturing: Hoe leer je vitale veerkracht te ontwikkelen en je leven zelf te sturen, zodat jij, jouw organisatie, jouw omgeving en de samenleving hier energie van krijgen.

 

Bij IVT gaat het om het ontwikkelen van zelforganiserend/zelfsturend vermogen vanuit bewustwording, bezieling, het realiseren van jouw bedoeling door inzetten van eigen kracht en mogelijkheden, contact met jezelf en anderen en leren omgaan met weerstand en belemmeringen.

 

Bij IVT werken we al dertig jaar met enthousiasme, bezieling en resultaat aan de ontwikkeling van mens en organisatie. In deze dertig jaar volgden duizenden mensen trajecten bij ons.

Om te worden wie je bent, om te doen wat je kunt!

Individuele Trajecten

Groepstrajecten

Agenda

Ik heb een vraag