De Kunst van het Zorgen en Loslaten

 

Een traject voor mantelzorgers i.s.m. Stichting Informele Zorg Twente (SIZT)

 

  • Ik vind het zo moeilijk om los te laten!
  • Weten is heel wat anders dan doen, als het je kind betreft!
  • Ik heb voortdurend het gevoel te kort te schieten
  • Is dat te leren? Bij de ander laten wat bij de ander hoort?
  • Het wordt mij af en toe ook teveel, maar ik kan niet stoppen


Is dit in jouw situatie herkenbaar? Herken je jezelf in dit soort uitspraken of gevoelens? Zou je er iets mee willen doen voor jezelf? "De Kunst van het Zorgen en Loslaten" biedt een antwoord 
Doel

Dit traject is bedoeld voor mantelzorgers. Als mantelzorger heb je de zorg voor een kind, partner, ouder (of vriend) met een ziekte of beperking. Dit traject geeft je de gelegenheid naar je eigen situatie te kijken. Wat is de plus en de min in deze vrijwillige zorgverlening. Wat is het effect van jouw manier van zorg verlenen op je familielid, op jezelf en op je situatie.

Je leert er effectief mee omgaan. Je leert er je kernkwaliteiten in te zetten en toch ook afstand te nemen, beide vanuit je hart. Je krijgt handvatten om met de situatie waar jij mee zit doelgericht om te gaan. Je kijkt naar de dagelijkse werkelijkheid en zoekt uit wat je tegenhoudt om in het zorgen ook los te laten. Je ontdekt in de loop van het traject hoe je dat kan doen.

Je staat stil bij situaties waar je in zit en gaat zien waar je wel of geen invloed op hebt. Je leert je eigen mogelijkheden meer te gebruiken - nadat je ze ontdekt hebt – en dat geeft energie en zelfvertrouwen. Het uitgangspunt is dat je zelf invloed hebt op je leven. Je leert te kiezen om zodoende dingen die je 'overkomen' anders te gaan doen.

 
Ken je iemand in je omgeving of ben je zelf mantelzorger in Almelo, Borne, De Hof van Twente, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo, Oldenzaal en Tubbergen? Klik dan hier om te bekijken waar en wanneer er binnenkort een cursus start. Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Reacties van deelnemers

  • Dit traject confronteert mij met mezelf en mijn eigen handelen. Het laat me veel zien over mezelf.
  • Ik heb alles altijd als vanzelfsprekend genomen. Vooral dat waar ik goed in ben, vind ik zelf heel gewoon om te doen.
  • Het heeft nu een andere betekenis gekregen.
  • Het is heel fijn om er met gelijkgestemden mee bezig te zijn.
  • Ik heb geleerd stil te staan bij wat ik voel.