Ons team

IVT is in 1993 gestart door Gerda de Leeuw. Zij wordt ondersteund door haar partner Bouke Veltman. Ilse Veltman werkt sinds 1995 bij IVT als trainer en coach en Willem Roelink begeleidt opstellingen in samenwerking met Gerda de Leeuw. 

Daarnaast werken we samen met verschillende partners: Laurens Veltman (Digital Awareness) (Inner Experience), Petra van de Kop (Kop&Co), Gerda Wessels (Mantelzorg Almelo), Ineke Tieltjes (SIZTwente), Gretha van der Veer en Heidi de Jong (Jong en Veer, Mantelzorg in Bedrijf), Ria Schlepers (Tussen Werk en Mantelzorg), Simone Busscher (Training & Coaching), Chiene Hulst (Innermatch), Ivo Platvoet (IP Training en Coaching).

Het IVT Centrum voor Ontwikkeling bevindt zich in Neede op een mooie, natuurlijke, groene locatie. 

 

Als trainer, coach en ontwikkelaar heb ik in 1993 IVT Centrum voor Ontwikkeling opgezet. Na 25 jaar doe ik dit werk nog steeds met veel compassie.

Ik ben ooit mijn loopbaan begonnen als chemisch analiste en was later manager in de volwasseneneducatie. In die tijd heb ik veel cursussen ontwikkeld voor volwassenen. Daarnaast studeerde ik chemie, maatschappelijk werk en bedrijfskunde. Verder heb ik ook minder reguliere opleidingen gevolgd waaronder de laatste jaren opleidingen organisatieopstellingen, familieopstellingen (Hellingermethode) en een opleiding opstellingen op basis van Meergenerationele psychotraumatologie (Franz Ruppertmethode). Vanuit mijn opgedane kennis heb ik een aantal boeken geschreven die mijn werkwijze laten zien. ‘Ontwikkeling van zelfsturing’ (1999), ‘De kunst van het zorgen en loslaten’ (2009, samen met Gerda Wessels) en ‘Ik maak het verschil’ (2011), samen met Petra van de Kop.

Waar ik zelf energie van krijg is het koppelen en overbrengen van alles wat ik geleerd heb. Mensen geven aan dat ze me warm en zorgvuldig vinden. In mijn werk kan ik met zeer veel verschillende mensen contact maken op een ontspannen en liefdevolle manier, waarbij ik vaak precies tot de kern weet te komen. Ik hou van confrontatie op een zachte, heldere wijze. Hierdoor kan er beweging ontstaan.

Als mensen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en in beweging kunnen komen in hun werk en in hun persoonlijke leven, vind ik dat fijn om te zien. Elk mens zou in staat kunnen zijn om op een praktische manier sturing te kunnen geven aan zijn/haar eigen leven. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is leven vanuit je verlangen en daarbij  verbinding maken met werkelijkheid.

Ik geloof er steeds meer in dat je als mens een kracht bezit die je kunt inzetten om bij te dragen aan de samenleving op welk manier ook. Tegelijkertijd is er ook een tegenkracht die deze saboteert. Ook deze tegenkracht hoort bij je. De visie van IVT is worden wie je bent om te doen wat je kunt. 

 

Vanaf het begin van IVT in 1993, ondersteun ik Gerda op de achtergrond. Ideeën opperen, soms uitwerken, overleggen, boodschappen doen.

Sinds IVT in Neede werkt zorg ik dat de tuin op orde is en de bezoekers hun weg kunnen vinden op ons perceel.

In onze tuin kan iedere bezoeker op elke plek, dus overal, rondlopen als hij of zij dat wil. Er zijn geen beperkingen.

Ik schilder en mijn stukken zijn her en der in het gebouw te zien. Soms geef ik schilder workshops.

 

Sinds 1995 werk ik bij IVT als trainer en coach, zowel op de locatie in Neede maar ook in het Noorden van het land.

Na de lerarenopleiding ben ik les gaan geven in biologie en scheikunde op het voortgezet onderwijs. In 1997 heb ik de opleiding voor de ZKM, zelfkonfrontatiemethode, bij prof. Hermans in Nijmegen gevolgd. Verder heb ik mijn Masterdiploma voor NLP bij het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie) behaald en bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie, School voor leven en werk) de 3-jarige opleiding en de Dromenopleiding gevolgd. Tevens bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen de opleiding Familieopstellingen gevolgd.

Bij IVT begeleid ik o.a. de groepen 'Koerszoeken' en 'Effectief omgaan met jezelf en anderen'. Verder geef ik loopbaanoriëntatie en coaching. Mijn specialiteit bij IVT is de ZKM. Ik laat je met behulp van deze methode op een geheel eigen wijze, kennis maken met jezelf. Je ontdekt je kracht en zoekt met deze kracht naar handvatten om met je persoonlijke belemmeringen om te gaan.

Ook begeleid ik organisatietrajecten gericht op samenwerking, ontwikkeling van zelfsturing en Talent in Beeld. Om welk traject het ook gaat, het gaat altijd over "wie ben jij" en hoe zet je dat voor jezelf en de ander zo goed mogelijk in.  Waar "laat" je en waar "ga" je, en hoe neem je hier je invloed op.

Als persoon ben ik helder en confronterend. Ik breng je snel in contact met de kern van de zaak en ben iemand die er met hart en ziel voor gaat. Tijdens de trajecten neem ik je mee in het kijken naar jezelf zonder oordeel, gewoon zoals het is. Je voelt het, het maakt je stil en het komt echt bij je binnen. Het inspireert je om er iets mee te gaan doen.

Sinds oktober 2017 ben ik gepensioneerd verzekeringsarts.

Daarnaast ben ik actief op het gebied van coaching en het begeleiden van familie- en systeemopstellingen. Daarbij werk ik altijd “in het nu” en zorgvuldig afgestemd op en in resonantie met degene die een hulpvraag heeft ingediend. Daarbij respecteer ik hun autonomie en stimuleer ik hen die steeds op goede en bewuste wijze te nemen.

Vanaf 2009 word ik door Gerda de Leeuw met regelmaat gevraagd mijn intuïtief vermogen, kennis en vaardigheden in te zetten bij het begeleiden van opstellingen van deelnemers aan IVT trajecten. Vaak in workshops, maar ook individueel.
Dat levert de deelnemers vaak nieuwe inzichten op, die op positieve en krachtige wijze bijdragen in hun verdere persoonlijke ontwikkeling.
Op het gebied van het begeleiden van opstellingen heb ik de volgende opleidingen en trainingen gevolgd. De basis- en vervolgopleiding familieopstellingen bij het Bert Hellinger Instituut Nederland. Een 9-daagse training opstellingen met symptomen en ziekte bij Stephan Hausner. Samen met Gerda een opleiding Opstellingen Meergenerationele Psychotraumatologie volgens Franz Ruppert bij Interakt in Tiel.

In 2009 ben ik door een collega op IVT geattendeerd. Nadat ik op de website had gekeken dacht ik dat IVT niets voor mij zou zijn, omdat het, mijn inziens, een bureau was waar alleen leidinggevenden en hoogopgeleiden terecht kunnen. Daar kwam ik snel van terug want niets is minder waar.

Na een intake gesprek met Gerda ben ik gestart met een loopbaantraject bij Ilse. Hierna ben ik Koersvaren gaan doen en in 2014 heb ik Persoonlijk Leiderschap I gevolgd.

In juni 2015 werd ik door Gerda benaderd om tijdelijk voor een aantal uren per week te komen werken voor IVT. Op dat moment was ik aan het werk bij een opleidingsinstituut in Enschede waar ik intussen meer dan 22 jaar werkzaam ben geweest. Op het moment dat ik bij IVT aan de slag ging had ik al besloten om mijn baan in Enschede op te zeggen omdat ik toe was aan het zetten van nieuwe en andere stappen. Ik heb de stap genomen en heb mijn vaste baan opgezegd! 

Het werken bij IVT bevalt erg goed! Ik houd mij bij IVT vooral bezig met de PR en verder ondersteun ik Gerda bij het traject Koersvaren. Ik vind het een genot om wat ik bij IVT heb geleerd en nog steeds doe, onder de aandacht te mogen brengen bij mensen die IVT nog niet kennen. Ik gun het mensen, vanuit mijn eigen ervaring, om kennis te maken met IVT zodat ze zichzelf beter leren kennen en er achter komen wat je als mens waard bent! 

Het was in de nazomer van 2013 dat ik Gerda de Leeuw en Willem Roelink voor het eerst ontmoette in Haaksbergen tijdens de cursus Kom in je kracht.  We hadden een ‘mooie klik’ met elkaar en al snel ging ik naar IVT in Neede om als representant mee te doen aan familieopstellingen. 

Twee jaar geleden deed ik mee aan de workshop Wie ben ik. Waarom? Omdat ik graag eens stil wil staan bij mijzelf; wie ben ik zelf eigenlijk en hoe zit het met mijn eigen gedachten en gevoelens, waar word ik blij van, wat zijn mijn valkuilen en hoe leef ik vanuit mijn eigen innerlijke kracht? De workshop heeft me verrijkt en geïnspireerd. 
Van het een kwam het ander. Vorig jaar heeft Gerda mij gevraagd of ik vijftien uur in de week bij haar zou willen werken om haar administratief en secretarieel te ondersteunen. Ik was direct enthousiast maar had ook een mooie baan bij de St. Franciscusparochie in Haaksbergen. Ik heb er even over na moeten denken maar uiteindelijk heb ik toch mijn gevoel gevolgd en heb de parochie verlaten om naar IVT te gaan. 

Naast mijn werkzaamheden bij IVT ben ik werkzaam als uitvaartleider bij Uitvaartcentrum Startman in Haaksbergen. Ik begeleid daar families in de meest kwetsbare periode van hun leven. Samen geven we hun dierbare overledene een respectvolle uitvaart en probeer ik de familie te steunen voor zover dat mogelijk is.
Ruim een maand werk ik nu al weer bij IVT. Hoe fijn is het dat ik naast mijn werk de gelegenheid krijg om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te blijven werkenmij te laten inspireren om uiteindelijk te worden wie ik ben en te doen wat ik kan! 

Agenda

Voor een overzicht van startdata van trajecten en themadagen klik op onderstaande button 

Please publish modules in offcanvas position.