Boeken


Ik maak het verschil

'Ik maak het verschil'
Medewerkers als instrument in mensgerichte dienstverlening

In 'Ik maak het verschil' nodigen wij je uit naar jezelf te kijken als persoon (IK), als teamlid, onderdeel van het team (WIJ), als dienstverlener gericht op de klant (ZIJ) en als lid van de organisatie (HET). In deze volgorde. Wij gaan ervan uit dat ménsen het verschil maken in de kwaliteit van dienstverlening.

Dit boek is bedoeld voor teams en teamleden die aan de slag willen met de ontwikkeling van samenwerking en klantgerichte dienstverlening. Het is gebaseerd op onze ervaringen binnen dienstverlenende organisaties.

Lees meer...

 

Mantelzorg

'Mantelzorg: De kunst van het zorgen en loslaten'
Bijdrage van een deelnemer 

Je mag het meemaken
In het traject voor mantelzorgers, genaamd ‘loslaten’, werd me op de eerste middag al gevraagd mijn wensen op papier te zetten. Heel fijn dat iemand jou dat na jaren van zorg eens vraagt, maar tegelijkertijd voelde het als een aardbeving. Het zette een proces in gang van confrontatie, verdriet, wanhoop, boosheid en onrust, met daaronder een sprankje hoop.

Lees meer...

 

 

Koersvaren

'Koersvaren'
De gedachtenflitsen in dit boekje zijn spontaan geschreven.

Als ik ’s avonds na een training achter mijn PC ga zitten dan komen gebeurtenissen van die dag aan mij voorbij. Ik schrijf deze dan op in de vorm van flitsen. Als ik deelnemers deze flitsen, die over hun verhaal gaan, laat lezen vinden ze deze vaak zo treffend dat ze er ontroerd van zijn. Ook als de flitsen niet over de deelnemer persoonlijk gaan, dan herkennen mensen vaak delen.

Lees meer...

 

 

 

Ontwikkeling van Zelfsturing in Organisaties

'Ontwikkeling van Zelfsturing in Organisaties'

Organisatieveranderingen lopen regelmatig vast. Hoe kan de manager als procesbegeleider omgaan met weerstand van medewerkers? Hoe helpt de manager hen om persoonlijk initiatief te tonen en eigen verantwoordelijkheid te nemen? Organisatiedeskundige Gerda de Leeuw geeft in dit boek een helder antwoord op deze vragen met behulp van de lntegratieve Methode: de methode koppelt het anders willen aan het anders doen.

Lees meer...

 

 

 

Agenda

Voor een overzicht van startdata van trajecten en themadagen klik op onderstaande button 

Please publish modules in offcanvas position.