Persoonlijk Leiderschap I


Voor leidinggevenden en adviseurs die sturing willen geven aan wat ze echt belangrijk vinden in hun werk en hun persoonlijk leven

• Steeds opnieuw word ik op de proef gesteld.
• Ga ik voor zekerheid, voor het bekende? 
• Of durf ik voor onzekerheid te gaan,
• voor het echte, waar ik in geloof,
• tegen de weerstand in, tegen het’ gek gevonden worden’ in.
• De enige die het gek vindt ben ik meestal zelf!

Veel functies in organisaties vereisen naast tal van functionele vaardigheden vooral dat je je als mens onder alle omstandigheden als één geheel kunt blijven inzetten. Je persoonlijke deel én je functionele deel sluiten dan nauwkeurig op elkaar aan. Deze delen in jezelf werken met elkaar samen en staan niet los van elkaar. Ze horen bij elkaar, ze reageren congruent, ook in spanningsvolle situaties.

In de praktijk echter blijkt, dat mensen in spanningsvolle situaties voornamelijk in functioneel handelen schieten en zichzelf als mens ‘thuislaten’. Ze handelen dan vanuit hoe het volgens de regels van de organisatie hoort of hoe ze het geleerd hebben. Ze raken hierdoor uit contact met zichzelf en uit contact met anderen. Ze willen wel anders maar weten niet goed hoe?

In dit traject gaan we er vanuit dat je binnen jezelf weet wie je bent en wat je hier in dit leven te doen hebt. Er is een zogenaamd ‘persoonlijk contract’ van waaruit je wilt leven en werken en van waaruit je sturing kunt geven aan jezelf. De kunst is om het contract met jezelf te herkennen en te erkennen, zodat je er als het ware niet meer om heen kunt. Dan wil je ook invulling geven aan dit contract.

Dit invullen gaat niet vanzelf. Je hebt in je leven juist geleerd om in allerlei situaties je persoonlijke contract los te laten en dus ontrouw aan jezelf te worden. Je leeft immers in een samenleving waarin ook anderen van alles willen en eisen stellen. Daarom heb je geleerd jezelf regelmatig te saboteren en tegen te werken. Het gevolg is dat je je slachtoffer voelt van je omgeving en ook als zodanig gedraagt.

De vraag is dus: “Hoe blijf ik in contact met mijzelf en trouw aan mijn persoonlijke doelen. De samenleving is hectisch en verwacht en eist van alles van mij”.
Om dit te leren is het onontkoombaar om – zeker aanvankelijk - alleen te durven zijn en toch in contact te blijven met de ander.
Dit is voor iedereen een moeilijk proces.

Het traject bestaat uit vijf blokken van vier dagdelen, eens per 6 weken.
Dit traject kan een vervolg zijn op ‘Koersvaren’

Doel van het traject
In het traject sta je stil bij de 12 rollen die je in je leven speelt. vier van deze 12 rollen liggen vast. Het kind, de saboteur, het slachtoffer en de hoer. De overige 8 analyseer je uit je persoonlijke biografie en zijn persoonlijk, alleen van jou. Tijdens de vijf blokken word je je steeds bewuster hoe de 12 rollen zich manifesteren in jouw leven. Hoe helpen ze je om invulling te geven aan je persoonlijke contract en hoe werken ze je tegen. Het belangrijkste in deze is: “Hoe krijg je zelf vat op deze 12 rollen, zodat je sturing kunt geven aan je eigen leven vanuit deze 12 rollen!”
Het traject is boeiend en fascinerend.

Reacties van deelnemers

• Voor mij was het een verrijkende training. Ik leid nu een voller bestaan. Wie zichzelf niet goed begrijpt zal aan anderen moeilijk leiding kunnen geven.
• De training bracht mij terug naar mijzelf en mijn eigen emoties op een wijze die verre van zweverig en mysterieus is. De training bracht balans tussen mijn rationaliteit en mijn emotie.
• Zonder enige ‘dreiging’ leer je jezelf beter zien en begrijpen.
• Ik sta steeds stil bij mijn denken, voelen en handelen. Kortom bij mijzelf. Ik ben zelf het middelpunt van mijn handelen geworden.

Voor meer informatie kunt u hier de folder downloaden

 

Agenda

Voor een overzicht van startdata van trajecten en themadagen klik op onderstaande button 

Please publish modules in offcanvas position.